Adana'da konuşan Erdoğan'ın hedefinde İsrail vardı

Adana'da TEKNOFEST 2024'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere değindi. İsrail ve Netanyahu'ya seslendi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 16:31
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 17:31
Adana'da konuşan Erdoğan'ın hedefinde İsrail vardı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te konuştu.

Gündeminde İsrail'in saldırıları olan Erdoğan, Netanyahu hükümetine sert tepki göstererek seslendi. Çatışmaların coğrafyayı da etkilediğine dikkat çeken Erdoğan, bölgede barışa ve ateşkese yönelik adımlara  İsrail hükümetinin provokasyon yaptığının altını çizdi. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’in, barış sözleri sonrası İsrail'de istenmeyen adam ilan edilmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netahyahu'ya seslenerek Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri’ne yönelik BM’ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun." ifadelerini kullandı.

Saldırıların, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’la sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek ve anlamak için kahin olmaya gerek yok." diye konuştu.

Türkiye'ye meydan okuma savaşına girdiklerini belirten Erdoğan, sahadaki gelişmelerin anbean takip edildiğini söyledi. 

Çukurova Havalimanı açıldığında Şakirpaşa'nın kapanacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Erdoğan, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmayacağını ve eskisinden daha önemli görevler üstleneceğini belirtti. 

Ayrıca, Teknofest’in sadece bir başlangıç olduğunu ve Türkiye'nin teknoloji hamlelerinin devam edeceğini ifade ederken Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayii ürünleri ihracatıyla da gurur duyduğunu dile getirdi.  Konuşmasında, gençlere de büyük yer veren Erdoğan, Hayallerinizin peşinden gidin ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa